Gruaja më e gjatë në botë është 24- vjeçarja nga Turqia

HERMES, agjensi udhëtimi

Turkja 24-vjeçare që është 215.16 centimetra e gjatë është konfirmuar si gruaja më e gjatë në botë sipas Rekordeve Botërore Guinness.

Lartësia fenomenale e Rumeysa Gelgi është për shkak të një gjendje të quajtur sindroma Weaver, e cila shkakton rritje të përshpejtuar dhe anomali të tjera.

Gelgi u mat përsëri këtë vit pasi u emërua adoleshentja më e gjatë në botë në vitin 2014, në moshën 18 vjeçare.

Për shkak të gjendjes së saj, Gelgi zakonisht lëviz përmes një karrige me rrota, por ajo është në gjendje të përdorë një shëtitës për periudha të shkurtra, raporton cnn.

Gelgi është e prirur të përdorë platformën e saj për të informuar njerëzit rreth kushteve të rralla mjekësore si Weaver.

“Çdo disavantazh mund të kthehet në një avantazh për veten tuaj, kështu që pranoni veten ashtu siç jeni, jini të vetëdijshëm për potencialin tuaj dhe bëni më të mirën tuaj”, tha ajo në deklaratë.

Njeriu më i gjatë në botë gjithashtu është nga Turqia, Sultan Kosen, i cili ka 251 centimetra.

Rekordet Botërore Guinness thanë fakti që mbajtësit e rekordeve më të gjata meshkuj dhe femra janë nga i njëjti vend është “një dukuri e rrallë”. 

Hits: 274

Be the first to comment

Lini një Përgjigje