Durmishaj: Viti 2021 shënoi rritje të vizitorëve, Parku duhet të lidhet urgjent me by-passin Levan – Mbrostar

HERMES, agjensi udhëtimi

Fier – Ornela Durmishaj: Rritet nunuri i vizitorëve, rihapet muzeu arkiologjik por kundrejt masave dhe me numur të kufizuar vizitorësh. Nëse do kish përfunduar rruga që lidh parkun arkiologjik me by passin Mbrostar – Levan vizitat do të ishin disa herë më të larta.

Parku Kombëtar Arkeologjik i Apollonisë është një nga destinacionet më të rëndësishme turistike të qarkut të Fierit jo vetëm për vizitorët vendas por edhe ata të huaj.
Pas një viti pandemik ku muzeu i lltij parku ka qlnë i mbyllur vizitat kanë qënë tepër të ukta por rihapja e tij si dhe  përmirësimi i infrastrukturës  kanë çuar në rritjen e numrit të vizitorëve.

Peizazhi magjepsës, objektet dhe monumentet e shumta që mbart ky park arkiologik e bëjnë qytetin antik që të jetë në vëmendje të vizitorëve.
Drejtorrsha Durmishi pohonë që vizitat këtë vit kanë qënë më të.larta se një vit më parë por më të ulta të krahasuara me 2019.

Ende nuk ka përfunduar segmenti rrugor që lidh këtë park arkiologjik me by passin Mbrostar – Levan cka do të rriste sëtepërmi numurin e vizitorëve të cilët udhëtonin nga Tirana në drejtim të Vlorës apo Sarandës duke bërë.një breack Time e më pas të lëvizin drejt desrinacionevw të tjera

Apolonia ndodhet 12 kilometra larg qytetit të Fierit dhe është një destimacion i rëndësishëm turistik si për vizitorët vendas ashtu dhe për ata të huaj/ ALB365/ Xh Beharaj

Hits: 97

Be the first to comment

Lini një Përgjigje