Frojdi/ Kur dikush ju fyen, thjesht i thoni një fjalë

HERMES, agjensi udhëtimi

Si ta çarmatosni një person që dëshiron t’ju poshtërojë?

Personi që ju fyen ka vetëm një mision, t’ju lëndojë. Frojdi thotë: “Një person i fortë nuk merr kurrë barrën e deklaratave të njerëzve të tjerë”.

Si t’u rezistoni vërtet fyerjeve dhe sjelljeve të këqija? Mos debatoni, por thoni “Po” për çdo supozim negativ të një personi të qetë, transmeton Telegrafi.

Fuqia e një “po”-je paqësore është në gjendje të shpërbëjë çdo presion psikologjik, sepse thjesht privoni një person nga mundësia për t’ju lënduar me diçka dhe mos mbroni veten, duke provuar të kundërtën, por thjesht zhvlerësoni çdo sulm të tij, duke privuar qëllimin e armikut.

Përveç “po”-së magjike, për të mbrojtur veten nga fyerjet, është e rëndësishme të zhvilloni vetëbesimin.

Mos lejoni që paqja juaj të varet nga vlerësimi i jashtëm. Frojdi ka thënë: “Nëse të gjithë njerëzit vlerësojnë vetëm veten e tyre dhe nuk i vlerësojnë të tjerët, vrazhdësia do të shuhej si një fenomen”.

Përveç këtyre, mënyra e vetme për të mbrojtur veten nga njerëzit që kanë tendencë të ofendojnë të tjerët është të distancoheni plotësisht prej tyre.

Respekto veten – mos lejo që njerëzit toksikë të vjedhin energjinë tënde.

Rrethojeni veten me njerëz pozitivë që ju duan, respektojnë dhe ju mbështesin, sepse ju e meritoni!

Hits: 237

Be the first to comment

Lini një Përgjigje