Familja mbretërore, si e bëjnë mjaltin

HERMES, agjensi udhëtimi

Duke tërhequr miliona vizitorë çdo vit nga e gjithë bota, Pallati Buckingham është një mrekulli e Mbretërisë së Bashkuar.

Përderisa është e ditur se territoret e pallatit mirëmbahen vazhdimisht nga rreth 400 punonjës, duket se kopshti mbretëror është sekreti më i ruajtur i pallatit, që mburret me një oazë të thjeshtë të jetës së egër në zemër të kryeqytetit britanik.

Duke mirëmbajtur gjithçka, nga ujëvarat e deri te bletët, si e bënë mbretërit këtë? Kopshti mbretëror në Pallatin Buckingham renditet si Klasa II në Regjistrin e Parqeve dhe Kopshteve Historike.

Me një hapësirë ​​prej 39 hektarësh me gjelbërim të mbushur me gjithçka, nga kopshtet me trëndafila deri në livadhet me lule të egra, duket se cilësitë e vjeljes së mjaltit në tokë janë një detaj i vogël i kopshtit mbretëror.

E zbuluar nga Claire Masset, në librin e saj “Buckingham Palace: A Royal Garden”, duket se mjalti mbretëror i buruar nga ky kopsht i fshehtë i qytetit gjendet në një vend shumë më joshës sesa kosherja juaj tipike e kopshtit.

Si e bëjnë mbretërit mjaltin?

Kopshti mbretëror nuk është një vend i zakonshëm, ai strehon një strehë bletësh në atë që i ngjan një ishulli të izoluar të rrethuar nga një liqen me ujë të ëmbël. Liqeni 3.5 hektarësh përfshin një pjesë të gjelbërimit e cila vepron si një tërheqje e pasur me natyrë për kafshët e egra.

Sipas faqes zyrtare të internetit të Familjes Mbretërore, ishulli unik përbën një pjesë të pesë hektarëve të zonave të pakultivuara në kopsht dhe është e mbuluar me lule të egra dhe barëra.

Dy nga pesë kosheret e bletëve të gjetura në ishullin polenizues u futën në kopshtin mbretëror në pranverën e vitit 2009. Dy kosheret e para të ishullit thuhet se janë koshere italiane (Apis mellifera ligustica).

Hits: 96

Be the first to comment

Lini një Përgjigje