‘Vrasja me pagesë’ e babait

HERMES, agjensi udhëtimi

Nga Ylli Manjani – Mbi teorinë politiko-psikologjike të “vrasjes së babait”

****

Babai “vritet” natyrshëm kur bashkëjeton me të. Kur përgjatë proçesit të rritjes brenda familjes, kupton se mendësitë nuk përputhen më. Madje, sipas Frojdit instiktivisht babai vritet si burri i nënës. Deri këtu dakord.

Por kur të thonë të tjerët nga jashtë shtëpisë “vrite babën se do të shpërblehesh”, kjo nuk nuk është më as psikologjike e as politike.

Kjo quhet “vrasje” me porosi. Ndoshta dhe me pagesë…

Gjithmonë analizojmë konceptin sipas logjikës së termave…

Hits: 377

Be the first to comment

Lini një Përgjigje