Pastroni dërrasën për prerje nga druri me limon

HERMES, agjensi udhëtimi

Dërrasa prej druri për prerje është një sipërfaqe e bukur dhe funksionale për copëtimin, prerjen e copave, gdhendjen dhe shërbimin.

Dhe ndërsa e lani rregullisht me sapun dhe ujë për ta mbajtur atë të pastër, druri është thithës dhe njolloset lehtë. Për ta mbajtur atë të duket e mrekullueshme për vitet që vijnë, ju duhet të pastroni rregullisht dërrasën tuaj të prerjes me limon dhe kripë.

Procesi është i thjeshtë: Vendosni sasi të vogël të kripës së trashë në pllakën tuaj të prerjes prej druri dhe fërkojeni rreth e përqark duke përdorur gjysmën e një limoni, duke e lënë lëngun të rrjedhë ndërsa pastrohet larg kripës. Përdorimi i një limoni si pjesë e rutinës tuaj të pastrimit ndihmon në ruajtjen e bukurisë natyrore të drurit.

Si të pastroni një dërrasë druri prerëse me një limon?

Gjithmonë lajeni atë me sapun dhe ujë të nxehtë

Ndërsa një kombinim i kripës dhe limonit është i shkëlqyeshëm për heqjen e njollave, ai nuk ka vetitë antibakteriale të sapunit. Për të pastruar pllakën tuaj të prerjes pas çdo përdorimi, lajeni atë plotësisht duke përdorur një furçë pastrimi, ujë të nxehtë dhe një sapun të butë, pa aromë për enët.

Asnjëherë mos e vendosni në pjatalarëse

Për të mbrojtur jetëgjatësinë e enës tuaj të prerjes prej druri, do të dëshironi ta mbani atë larg nga pjatalarëse. I gjithë ai ujë dhe nxehtësia mund të shkaktojë që ajo të hapet dhe / ose të prishet. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të përdorni një thikë të mprehtë në një sipërfaqe prerëse të pabarabartë.

Pastroni rregullisht me kripë dhe limon

Merrni parasysh lëngun që mbaron nga një biftek i pjekur. Këto lëngje mund të përshkojnë sipërfaqen e pllakës tuaj të prerjes dhe të lënë një njollë që vetëm sapuni nuk mund të dalë. Limoni dhe kripa punojnë së bashku për të pastruar njollat ​​e vështira për t’u hequr. “Limonët janë një lloj agjenti natyror i pastrimit “, tha Lauren Nixon, “Kripa funksionon si një gërryes”.

Hits: 45

Be the first to comment

Lini një Përgjigje