Mësoni si t’i mbani bimët të freskëta në shtëpi

HERMES, agjensi udhëtimi

Ne gjithmonë mendojmë se kemi më shumë kohë, veçanërisht kur bëhet fjalë për bimë të freskëta.

Ju duhen në aq shumë receta, nga makaronat me borzilok dhe domate të freskëta deri tek majdanozi i copëtuar në një sallatë të freskët.

Por, ju nuk keni gjithmonë nevojë të përdorni një tufë të tërë për çdo pjatë, kështu që nëse nuk jeni të gatshëm të bëheni super krijues në kuzhinën tuaj brenda disa ditësh nga blerja e atyre zarzavateve të imëta, mund të jetë jashtëzakonisht zhgënjyese kur ato shkojnë keq dhe duhet t’i flakësh jashtë.

Mënyra më e mirë për t’i mbajtur bimët të freskëta për më gjatë

Sipas The Kitchn, barishtet mund të shkojnë keq për shkak të lagështisë së tepërt ose mungesës së saj. Siç u tha, përgatitni barishtet tuaja për ruajtje afatgjatë duke i larë fillimisht në ujë të ftohtë dhe duke i lënë të thahen plotësisht para se t’i vendosni në frigorifer. Mund t’i vendosni në një peshqir letre për t’u tharë.

Pastaj, mbushni një gjysmë gote të gjatë me ujë të ftohtë. Prisni skajet e bimëve tuaja dhe zhytini në ujë, pastaj vendosni gotën në frigorifer. Sigurohuni që të ndryshoni ujin në gotë çdo dy ose tre ditë! Kështu, bimët tuaja mund të zgjasin më shumë se një javë. 

Be the first to comment

Lini një Përgjigje