Volkswagen zbulon Golf GTE Skylight

HERMES, agjensi udhëtimi

Çdo vit, Volkswagen përgatit një koncept për panairin e veturave Worthersee në Austri, dhe duke pasur parasysh situatën e shkaktuar nga pandemia e coronavirusit, këtë vit vetura u prezantua në fabrikën e kompanisë gjermane.

Është një koncept Volkswagen Golf GTE Skylight me një motorr hibrid, i cili është i ngjashëm me konceptin e vitit të kaluar GTE HyRace.

Siç mund të pritet nga koncepti, Skylight ndryshon nga modeli i prodhimit Golf GTE në të cilin bazohet në disa detaje. Para së gjithash, ekziston një “veshje” e veçantë me grafikë blu Lapiz dhe blu Catalina në trupin e bardhë, si dhe një set rims 20 inç. Dorezat e dyerve janë të ndriçuara dhe dritat e pasme kanë grafikë LED të bardhë në një sfond të zi. Spoileri dhe mbrojtëset më të mëdhenj të pasmë janë huazuar nga Golf R, dhe koncepti është zbukuruar me skajet e tubit të shkarkimit prej çeliku inox të bëra duke përdorur një printer 3D.

Brenda është një hologram me një shenjë GTE mbi ekranin qendror të prekjes, i cili i përgjigjet shpejtësisë ose nxitimit. Tapiceria blu e sediljeve sportive përputhet me detajet blu në pult, timon dhe panelet e dyerve. Zgjedhja e ngjyrës duket logjike duke pasur parasysh që etiketa GTE shoqërohet me blunë, GTI me të kuqen dhe GTD me të zezën.

Pjesë e makinës është sistemi mbresëlënës i zërit i fshehur në bagazhin, dhe fuqia e saj totale është 3,110W. Kjo është më se e mjaftueshme për të organizuar një festë në natyrë. Ajo që është në bagazh është gjithashtu një skateboard elektrik.

Kur bëhet fjalë për veturë, nuk ka pasur asnjë ndryshim. Ende ekziston një kombinim i një TSI 1.4 litërsh dhe një motori elektrik, i cili jep një total prej 242 kuaj/fuqi dhe 400 Nm çift rrotullues. Fuqia transmetohet në rrotat e përparme përmes një transmetimi DSG me 6 shpejtësi duke përdorur një diferencial elektronik XDS. Bateria 13kWh siguron një diapazon elektrik prej 60 km, dhe pezullimi adaptiv DCC lejon një udhëtim të rehatshëm ose sportiv, siç dëshiron shoferi.

Projekti punësoi 16 punonjës, dhe sipas traditës, tre ishin pjesë e projektit të vitit të kaluar. Ata që duan ta shohin konceptin drejtpërdrejt mund ta bëjnë këtë në uzinën e Volkswagen në Autostadt në Wolfsburg. 

Be the first to comment

Lini një Përgjigje