Fermerët e ullirit në zonën e Cakranit zgjedhin fabrikën e Saba Hoxhës për përpunim

VOTONI SONDAZHIN

A DO TA FITOJË EDI RAMA MANDATIN E TRETË QEVERISËS?

Loading ... Loading ...

HERMES, agjensi udhëtimi

Fier – Zona e Mallakastrës njihet si një zonë që ka shumë kultivues të drurit të ullirit. Tashmë që jemi në periudhën e vjeljes e përpunimit të tij, ata zgjedhin fabrikën me pronar Sabah Hoxha në Kreshpan i cili ka një teknologji përpunuese të viteve të fundit dhe vaji i dalë nga përpunimi në këtë fabrikë ka një cilësi të lart.

Fermerët vijnë në këtë fabrikë nga zona të ndryshme si nga Kreshpoani, Varibopi, Vjosa, Cakrani, Peshtani, Frakulla e shumë zona të tjera, ndërkohë që fabrika ofron transportin për të marr prodhimin në ara apo dërgesën e sasisë së vajit të nxerr pranë familjeve.

Fermerët e Kreshpanit që kultivojnë ullirin/  Super prodhim, skemi subvncione, skemi rrugë që të nxjerrim prodhimet në rrugë kryesore

Fermerët pohojnë se ky vit ka qënë një vit I mbarë në prodhimin e ullirit I cili përdoret si kokërr për ushqim ashtu dhe për vaj. Ndërkohë që ata nuk ankohen për prodhimin e ullirit për këtë vit kalendarik, ankohen se pushteti dhe shteti nuk I ndihmojnë.

Cdo shërbim ja kemi bërë me forcat dhe xhepin tonë personal që nga pesticidet, punimet, vjelja , përpunimi, shitja në treg. Ata pohojnë se shteti nuk I jep subvncione si për shtimin e sipërgfaqeve të mbiella me dru ulliri ashtui dhe për cmimin e lartë të pesticideve që marrin në treg, si dhe gjetjen e tregjeve, ka mungesë poilitikash bë këtë drejtim, thonë ata

Më poshtë fermerët pohojnë faktin se pushteti vendor as rrugë rurale të shtruara mr cakull nuk u ka bërë që prodhimin që marrin në kodra nuk kanë me se ta marrin e ta nxjerrin në rrugë kryesore tek makina. E transportojnë me krahë ose me kafshë.

Edhe pse fermerët e kultivimit të kësaj kulture bujqësore janë ankuar cdo vit, asnjëherë pushteti lokal nuk u është gjendur pranë për plotësimin e kërkesave të tyre edhe pse kjo gjë u është premtuar me qindra herë në kohë fushatash elektorale/ ALB365/ Xh B ( Shkrim i sponsorizuar)

Be the first to comment

Lini një Përgjigje