Inda Sela rrëmben trofeun e edicionit të 11 të FOKUS Award

VOTONI SONDAZHIN

A DO TA FITOJË EDI RAMA MANDATIN E TRETË QEVERISËS?

Loading ... Loading ...

HERMES, agjensi udhëtimi

Fier – Inda Sela është fituese e edicionit të 11 e ekspozitës ndërkombëtare fotografike Fokus award

Tema e këtij edicioni të 11-të të festivalit të fotografisë Fokus Award është menduar nga organizatorët që të quhet Isolation ku marrin pjesë artistë nga shumë vende të ndryshme të botës me krijimtaritë e tyre. Drejtori Arben Alliaj pohonë faktin se grupi kuratorial nga 150 punime të paraqitura për të marr pjesë ka përzgjedhur vetëm 46 prej tyre edhe pse përzgjedhja ka qënë tepër e vështirë, ka pohuar Ai.
Është quajtur Isolation, pohon drejtori Arben Alliaj për faktin se vetë situata aktuale që po kalojmë jo vetëm ne si Shqipëri, si Ballkan por e gjithë biota na detyroi që të jemi si të izoluar. Edhe pse në kushte të tilla shpirti I artistit, njeriu nuk ka ndenjur duarkryq por ka punuar, ka jetuar, ka vepruar, ka krijuar.

Lidhur me vështirësitë e përzgjedhjes një nga kuratorët por e pjestar I jurisë Osman Demiri nga Maqedonia e Veriut pohonë se – Në këtë ekspozitë artitstët kanë sjellë ndjesinë e tyre duke ngritur në art dhimbjen, vetminë, absurden por dhe optimizmin, shpresën, humorin. Ky izolim nuk është vetëm covidian ndaj dhe kjo ekspozitë e sjell në gjithë shumë formesohen e tij.
Për fituesn e veendit të pare u dha shuma e 1 000 dollarëve.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje