Erdhi karkaleci e po bën kërdinë në të mbiella

VOTONI SONDAZHIN

A DO TA FITOJË EDI RAMA MANDATIN E TRETË QEVERISËS?

Loading ... Loading ...

Fier – Karkaleci ka “pushtuar” qindra hektarë toke me te mbjella te stines.

Mësohet se më shumë siperfaqe toke karkaleci ka “pushtuar” ne Martin, Pishporo, në zonen e Libofshes ku karkaleci ka shksktuar deme te medha, kanë pohuar banorët.

Ata kanë pohuar se dëmet më të mëdha janë në te mbjella si specka, domate, zarzavate të ndryshme pa lënë pas he foragjeret si dhe ne peme frutore ku tufat e karkalecave ka bere kerdine.

Banorët pohojnë faktin se e vetmja zgjidhje eshte ajo e dezinfektimit proces qe mungon nga neglizhenca e autoriteve te bujqesise dhe pamundesia financiare e fermereve dhe bujqerve te ketyre zonave

Një situatë e tillë për herë të fundit është parë në zonën e Semanit dhe Topojës afro dhjetë vjetë më parë

Be the first to comment

Lini një Përgjigje