Dëmtohet Nimfeu në Parkun Arkiologjik të Apolonisë

Paku arkiologjik I Apolonisë dëmtohet, bie kulla tek Nimfeu. Arkiologët thonë Parku është gati të pres vizitorët

Parku arkiologjik i Apolonise po pergatitet për celjen e sezonit turistik pas nderprerjes disa mujore për shkak të pandemisë covid-19.

Muzeu  ka nisur të funksionojë konform rregullave e protokollit  ndërkohë që te vizitueshme jane dhe ambiente të tjera  ne natyre

Kolona në ambientet e Nimfeut kane rënë nga shkaqe natyrore. Por stafi po punon per riparimin e rivendosjen e tyre. Satafi ??????? Nderkohë që specialsiti Admir Xhelaj pohonë se Nimfeu do jetë gati që të vizitohet nga turistë vendas e të hyaj gjendja në Ninfe është e tillë

Punë e mirë është bërë edhe në pikën e tretë të projektit të BE për celjen e shtigjeve turistike në këtë park arkiologjik ku specilisti Xhelaj pohonë se janë krijuar  të reja e po mir[mbahen të vjetërit

Edhe pse ende nuk ka nisur sezoni turistik grupe nxënësish  por edhe qytetarë të ndryshëm vijne me bicikleta e vizitojne parkun Arkiologjik te Apolonise./ ALB365

Be the first to comment

Lini një Përgjigje