Si ta menaxhojmë qënien si prind i vetëm

Nuk është çudi, të jesh një prind i vetëm kërkon shumë përpjekje. Sidomos kur duhet të rritësh një fëmijë në kohën e sotme, ka disa gjëra që duhet të merren parasysh.

Për fat të mirë, ka disa mënyra që mund t’i ndihmojnë prindërit beqarë të bëhen versione më të mirë të vetvetes. Sidomos me median dixhitale, prindërit kanë disa mënyra për të kënaqur fëmijët e tyre në aktivitete të shëndetshme, transmeton Telegrafi.

Vazhdoni të lexoni për të ditur disa këshilla të mahnitshme për prindërit:

Vendosni kufijtë në dashuri

Ata thonë se është e rëndësishme që një fëmijë të ketë nënë dhe baba. Sidoqoftë, një fëmijë ka nevojë vetëm për dashuri dhe kujdes. Tani që të jeni gjithçka për fëmijën tuaj, është mirë që t’i jepnii dashuri pa kushte por gjithmonë të vendosni kufij. Mos të jeni prindi që plotëson çdo dëshirë. Ju duhet të vendosni kufij në lidhje me gjithçka në marrëdhënien tuaj me fëmijën.

Krijoni një rutinë

Në vend që të shkoni me rrjedhën çdo ditë, është mirë që të vendoseni për një rutinë të planifikuar mirë. Tani që të gjithë janë në karantinë, ju mund të ndani disa orë në shtëpi për studimet e tyre. Ju mund t’u jepni atyre fletë pune shumëzimit ose t’u thoni që të lexojnë librat e tregimeve pas drekës. Në këtë mënyrë, fëmijët do të kenë një ndjenjë të përgjegjësisë në shtëpi gjatë kësaj kohe.

Mos u mbështet në të tjerët

Menaxhimi i fëmijëve si një prind i vetëm është i vështirë, por nuk do të thotë që të filloni të mbështeteni te të tjerët gjatë gjithë kohës. Për të mos harruar, fëmijët e kësaj gjenerate janë shumë të zgjuar, kështu që në momentin që fëmija juaj kalon moshën 6 vjeç, ju mund të filloni t’i angazhoni ata në punët e shtëpisë dhe sende të tjera. Në këtë mënyrë, ata do të mësojnë shpejt rreth vetë menaxhimit të gjërave. 

Be the first to comment

Lini një Përgjigje