Fermerët: Na mbeti prodhimi në arë, ministri pa politika

Ladi Cela nga Karbunara e Lushnjes dhe shum Fermer të tjer jan heronj të cilët po tretin veten për të prodhuar dhe gjelbëruar tokën Shqipëtrare për ta mbiell dhe njomur me gjakun e tyre.

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Shqiperi megjithëse nuk i ndihmojë fermerët në dy vitet e fundit tani luan me nervat e tyre duke bër të mirin me fjal boshe !

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural Kosovë në 6 javët e fundit ka shpërndare 7.9 milion euro për 2.941 Fermer dhe njekohesisht ka injektuar tek pushteti lokal 5 milion euro të cilët do ti shpenzojnë në familjet në nevojë duke bler produkte bujqësore ,pra dhe familjet në nevojë ndihmohen dhe fermerët ndihmohen !
Njekohesisht pritet te dali buxheti per 2020 ku nuk do të jet më pak se 25milion euro ndersa buxheti jone nuk i kalon ne total 5.7milion euro !

Be the first to comment

Lini një Përgjigje