Pse belgët hanë patate të skuqura në covid-19

Belgët janë të njohur për patate të skuqura, por fermerët tani po duan që ata të hanë patate të skuqura dy herë në javë.

Romain Cools i sindikatës së kultivuesve të patateve Belgapom e paraqiti atë si një çështje mbijetese, pasi një sektor i madh i eksportit frikësohet të dëmtohet në krizën e koronavirusit, raporton BBC.

Rreth 750,000 tonë patate janë grumbulluar në depot e Belgjikës, pasi izolimi ka zvogëluar eksportin.

“Le të hamë të gjithë patatet e skuqura dy herë në javë, në vend se vetëm një herë,” nxiti Cools.

Që nga mesi i marsit, restorantet në Belgjikë dhe shumë tregje të tjera për kultivuesit e patateve janë mbyllur.

Anulimi i shumë festivaleve të pranverës dhe verës në Belgjikë ka shtuar problemet e tyre.

Një pikë e vogël e ndritshme nga kjo histori është se Belgapom tani do të dërgojë 25 tonë patate në javë në bankat ushqimore në Flanders. /Lajmi.net/

Be the first to comment

Lini një Përgjigje