OBSH paralajmëron shtetet mos ti heqin masat kufizuese

Ndërsa pandemia përshpejtohet në të gjithë botën, Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi të mërkurën që vendet nuk duhet të heqin masat e mbylljes dhe ato të kufizimit të lëvizjes shumë herët.

“Për të ngadalësuar përhapjen e COVID-19, shumë vende po zbatojnë masa të paprecedenta, me një kosto domethënëse sociale dhe ekonomike”, tha Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, kreu i përgjithshëm i OBSH-së.

“Ne e kuptojmë që këto vende tani janë duke u përpjekur të vlerësojnë kur dhe si do të jenë në gjendje të lehtësojnë këto masa”, tha ai. “Gjëja e fundit që çdo vend ka nevojë është hapja e shkollave dhe e bizneseve, pasi vetëm sa do detyrohet t’ i mbyllë sërish për shkak të rishpërthimit të sëmundjes”, u shpreh ai.

“Sesa jetë të tjera të humbura do të ketë, do të përcaktohet nga vendimet dhe veprimet që ne ndërmarrim”, theksoi ai.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje