Covid-19 “masakron” edhe fermerët e luleshtrydhes

Fier – Vec problemeve te shunta fermereve u shkakton deme te pallogariteshme edhe covid-19

Situata e krijuar ne vend nga coronavirusi ka sjelle pasoja dhe deme te medha ekonomik edhe tek ferneret.

ALB365 u ndal ne nje fermer qe meret me kultivimin e kultures se luleshtrydhes

Syri Mustafaraj pohon faktin  se situata e krijuar nga covid-19  ka sjell deme ekonomike qe shkojne ne dhjetra miliona leke

Puntoret nuk vijne, shoferat ne karantina nga udhetimet jashte vendit  ne 2.5 ha sera me kulturen e luleshtrydhes demi shkon ne 100 milione leke te vjetra

Shteti nuk jep subvencione , lehtesira per treg nuk u krijone tashme edhe covid-19 na duhet dhe jemi totalishte te deshtuar edhe kete vit, thote fermeri, sepse shteti funksionon me institucione, por ketu ne Shqiperi ato nuk funksionojne

Si ky fermer ka edhe shume te tjere pasi zona e Frakulles njihet per kultivimin e kultures se luleshtrydhes/ALB365

Be the first to comment

Lini një Përgjigje