Tastierë e padukshme për telefonat inteligentë

Me ndihmën e inteligjencës artificiale, gishtat do të gjurmohen gjatë shtypjes në një tastierë të padukshme.

Samsung ka zhvilluar një tastierë për smartphone që në të vërtetë nuk ekziston. Me ndihmën e inteligjencës artificiale, programi SelfieType gjurmon lëvizjet e gishtërinjve dhe i përkthen ato me fjalë, transmeton Telegrafi. Prototipi aktualisht po prezantohet në CES në Las Vegas.

Tastiera virtuale përdoret përmes kamerës selfie në smartphone . Prandaj, nuk kërkohet asnjë pajisje shtesë.

Një video demonstruese tregon se si lëvizja e duarve analizohet dhe interpretohet.

Një  tastierë shfaqet në smartphone  ose tabletë, të cilat mund ta përdorni për t’u orientuar. Projekti është ende në një fazë të hershme kërkimore. 

Be the first to comment

Lini një Përgjigje