Sindikata kujtesë Blerim Hoxhës administratorit të UPN Ballsh

Kujtese per zotin Blerim Hoxha Adminstrator i Rafinerise se Perpunimit te Naftes ne Ballsh.!!

Ju menaxhoni prej 18 muajsh Rafinerine Perpunimit te Naftes ne Ballsh dhe kjo fal Akt– Marveshjes te Firmosur nga Shteti Shqiptar,FSPISH dhe Sindikata e Perpunuesve te Naftes ne Rafineri dhe nga ju z Blerim por ju si qenderuat asaj Marveshje por filluat nje lufte te hapur kunder Sindikates .s na pranuat ne Rafineri dhe ju benit presion punonjesve te dilnin kunder Sindikates.Jane shume fakte e te verteta qe ju i keni ber presion punonjesve i keni detyruar te heqin dore nga Sindikata.
Ju qe ne momentin qe moret menaxhimin Rafinerise shkelet Hapur Kodin e Punes dhe ligjet e Shtetit Shqiptar .me poshte po te rendis gjithe shkeljet e bera nga ju.
1-S’firmoset Kontrate Kolektive midis Kompanise dhe Sindikates si perfaqesuese ligjore e punonjesve dhe si detyrim i pare ligjor i nje kompanie qe fillon dhe vazhdon aktivitetin ne nje ndermarje me mbi 20 punonjes..
2- S firmoset kontrate individuale me te gjithe punonjesit e Rafinerise .edhe me ate pjes te vogel qe e bet.eshte totalisht ne kundershtim te hapur me Kodin e Punes e Ligjet e Shtetit Shqiptar.
3-S ‘permbushet asnje detyrim ligjor per punonjesit sic rram dakort me Akt– Marveshjen trepaleshe. Si kushte pune .qender Shendetesore Auto-Ambulance te kompletuar per ndihmen e pare.prevec kepuceve,roba pune,dorashka e disa gjera te vogla dhe ato i shperndanit me pikatore..
3- Mos pagesa e sigurimeve shoqerore e shendetesore per 7-8 muaj.
4-Mos mbajtja e premtimit tuaj ndonse e kundra ligjshme per te len punonjesit pa pune e per ti paguar me page 23.000 leke ne muaj kaluan dy muaj dhe s po marin asnje lek.
5-Punonjesit qe ju u premtuat se do te paguani me rroge te plote si zjarefikesit.punonjesit e salles se komandes ne Tec punonjesit e stacionit te pompave ne Poçem e Usoj vazhdojne te punojne dhe kan dy muaj pa paga..
Keto dhe shume fakte te verteta jane prezente ne Rafineri. punonjesit ankohen te Sindikata .por nga presioni qe i beni ju s prononcohen,edhe ne drejtuesit e Sindikates qe i denoncojme dhe ja u bejme prezent ju na pengoni ne punen tone.
Per te gjitha keto shkelje te kryera nga ju ne Rafineri me punonjesit e saj do tju drejtohemi gjithe Mediave vizive e te shkruara .perfaqesuesve me te larte te Shtetit Shqiptar .Kryeministrit .Kryetarit te Kuvendit.Ministrise se Energjise .
Gjithashtu do te bejme denoncim ne Prokurori e Gjykate per te mbrojtur te drejtat tona.!!

Be the first to comment

Lini një Përgjigje