Nxënësit presin për mësim, DAR -i mbyll shkollën (foto e video)

Fier – 120 nxenes te shkolles 9 vjecare Darrezeze njesia administrative Ndermenas bashkia Fier kane pritur nisjen e mesimit por DAR u ka mbyllur shkollën dhe u ka larguar trupën mësimore për në shkollën e bashkuar të Hoxharës së Re dhe bashkë me ta do të shkojnë edhe nxënësit.

Shkaku eshte mbyllja e shkolles nga DAR pasi ka demtime nga termeti
Nxenes e banore e hedhin poshte pretendimin e DAR duke thene se shkolla ka 3 vjet ne kete gjendje pa asnje investim dhe nuk eshte demtim nga termeti

Nga ana tjeter diten e djeshne edhe pse e diel drejtoresha e DAR Fier Yllka Beci se bashku me disa vartes e police bashkiake kane shkuar dhe jane futur ne ambientet e kesaj shkolle. Aty ka pasur edhe banore qe e kane kundershtuar por Beci ka pohuar duke i thene se nuk e vendosim ne

Video e ofruar nga banorë të zonës

Banoret pohojne se tre klasa per kopesht me afro 40 fëmijë do funksionojne ne kete godine ndersa per shkolle jo, 95 nxenssit e shkolles duhet qe te shkojne 4 km ne Hoxharen e Re per te bere mesim

Burime informacioni nga DAR kanë pohuar se një grup ekspertësh kanë vizituar godinën e shkollës dhe e kanë nxjerrë të pa përdorëëshme duke vendosur edhe shirita pasditen e sëdielës.

Banorët kishin shumë ankesa duke pohuar se ky ka qënë një plan i hershën që ta mbyllin këtë shkollë. Ata pohojnë se përse duhet që afro 100 nxënës të shkojnë në Hoxharë të re kur atje janë 70 nxënës së bashku me kopështin. Ata të vijnë në darrëzezë, pohuan ata. Ne furnizojmëme dru tëngrohen fëmijët tanë, ata imarrin e i çojnënë Hoxharë. Nxenes dhe banore jane te vendosur qe nuk do te shkojne ne shkollen e Hoxhares se Re do bojkotojne mesimin.
Personeli arsimor ka qene ne mengjes ne shkolle por pasi nxenssit jane larguar , kane ikur edhe ata/ ALB365

Be the first to comment

Lini një Përgjigje