Tërmeti, Greqia dërgonë dy ekipe shpetimi të MAK

Greqia dërgon dy ekipe EMAK në Shqipëri. Greqia iu përgjigj menjëherë kërkesës së qeverisë shqiptare për ndihmë pas tërmetit të fuqishëm. Siç u bë e njohur nga Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile, dy ekipe të EMAK me pajisje nga Athina dhe Janina u nisën në mesditë për të ndihmuar Autoritetet shqiptare në punën e shpëtimit.


Konkretisht, 25 anëtarë të 1-të të EMAK-së me një qen të stërvitur nisen nga Athina me një aeroplan ushtarak C130, ndërsa 15 anëtarët e tjerë të 5-të të EMAK-ut nisen nga Janina me automjete dhe pajisje speciale.
Në të njëjtën kohë, siç theksoi Kyriakos Mitsotakis gjatë komunikimit të tij telefonik me Edi Ramën, Greqia ka deklaruar se është në dispozicion të autoriteteve shqiptare për dërgimin e stafit shkencor ose ndonjë ndihmë tjetër që mund të kërkojë. https://www.zougla.gr/greece/article/i-elada-stelni-dio-omades-ton-emak-stin-alvania

Be the first to comment

Lini një Përgjigje