Pa Kosovën Shengeni Ballkanik, një tallava politike!

Nga Vladimir Muçaj – Shume po flitet e shume takime po behen mes kryeministrave te Maqedonise se Veriut Shqiperise dhe Presidentit te Serbise! Shterngim duaresh here ne Beograde here ne Maqedoni e tashme ne Shqiperi( Durres).! Po flitet e po komentohet shume kjo nisme ballkanike prej Rama-Vucic-Zaev!

Duke pare keto shterngim duaresh padyshim bie ne sy Vucici Serbise qeveria e te cilit nuk e njeh ende Kosoven! Pa mare persiper te komentoj avantazhet dhe disavantazhet e kesaj nisme dua te them qe perjashiimi i faktorit te Kosoves ne kete nisje bie dukshem ne sy te opinionit! Madje dhe brenda qeverisjes se maxhorances Ministri Majko e plasi mosdakordesine e tij! Gjithashtu ne Kosove dhe pse qeveria eshte duke i formatuar me Albin Kurtit kjo nisme nuk eshte pritur mire! Pse ky ngut i nismetareve pa u formuar qeveria ne Kosove?!! Nese Kosova nuk eshte ok me kete ide dhe platforme ballkanike ketu del nje problem serioz rajonal! Nese mospjesmarrja e Kosoves eshte e konsultuar me ametikanet dhe prej andej kane marre dakordesine e mospjesmarrjes kjo do te ishte gje e mire! Personalisht besoj fort qe faktori politik kosovar eshte konsultuar me Ameriken!. Si rrjedhim mospjesmarrja e Kosoves ne keto takime eshte sukse sikunder nese kjo nisme paraqet vlera rajonale, pa Kosoven e gjithe nisma eshte nje tallava politike!…

Be the first to comment

Lini një Përgjigje