Testi shpëtonë fëmijë nga viruse vdekjeprurëse

Hulumtuesit kanë filluar të krijojnë një test të AND-së, i cili do të bëhet tek foshnjat ende të pa lindura dhe do të parandaloj një numër të lartë të sëmundjeve, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.

Në Britaninë e Madhe, një në 260 foshnja zhvillojnë sëmundje serioze, të cilat në kushte normale do të mund të trajtohen përpara moshës 5 vjeçare. Me anë të këtij testi, shkencëtarët besojnë se mund t’i detektojnë shenjat e këtyre sëmundjeve dhe t’i parandalojnë ato të zhvillohen.

Hulumtuesit shpresojnë që me anë të këtij testi edhe sëmundjet e pa shëruara siç është epilepsia dhe fibroza cistike do të mund të parandalohen.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje