Kush do ta trashëgojë bujqësinë?!

Nga Ervin Resuli – A do ta trazhgojmë bujqesinë ?
Sot jemi në udhëkryq , jemi në një ndërprerje të dhunëshme te ketijë zinxhiri jetik per ekonominë por më thelbesore për jetën .

Fshati sot ështe ne grapat e fundit te tijë ku me veshtiresi mbillet apo korret.
Nuk po flasim për fatkeqësi të motit apo periudhës por mungon totalisht prespektiva e se ardhemes.

Politika që bën bën sot Ministria e Bujqesisë eshte politike populiste, zhvillim i ngecur dhe pa krye per ta cuar bujqësine perpara .

Asnjë politik zhvillimi per fondin e tokes bujqësore.
Vaditja ne dorë dhe meshire te zotit.
Çertifikata pronesise “zbohet llaf” (thoshte Maksuti ne spotet elektorale te 2013).
E sikur mos te mjaftojnë këto ,IPARD-di tallja qe bëhet me fermerin ,skemat kombetare lemoshi elektoral.

Se kush do trashëgojë bujqësine Shqipëtare Zoti e di , e di zoti dhe mediokriteti i Ministrise se Bujqësise.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje