Afrojnë rreshjet, hidrovoret gati, po lumenjtë?

Fier – Afrimi i stines se dimrit ku rreshjet kane intesitet me te madh ka bere qe Fieri i cili ka pasur probleme me disa zona nga permbytjet per shkak te daljes nga shtrati te lumenjeve Vjose dhe Seman, drejtoria rajonale e bordit te kullimit te marri masa qe situata te tilla te mos perseriten me

Ne Fier per te perballuar situata te tilla ndodhen pese stacione pompimi ose si njihen ndryshe hidrovore, dy ne Fier, dy ne Darrezeze dhe nje ne Seman.
Inxhinjeri elektrik Kujtim Bushi qe merret direkt me gjendjen teknike dhe funksionimin e tyre ne kete drejtori rajonale ka pohuar se gjate sezonit veror jane kryer punime e nderhyrje te ndryshme si ne pjese elektrike e mekanike duke bere qe te peste hidrovoret te jene ne gadishmeri per te perballuar situaten e rreshjeve per sezonin e dmirit

Kujtimi pohon faktin se pervec nderhyrjeve e gadishmerise se hidrovoreve eshte punuar edhe ne drejtim te pastrimit te kanaleve kryesore qe sherbejne per grumbullimin e shkarkimin e ujrave gjate permbytjeve

Per te admiruar eshte edhe fakti i nderhyrjeve dhe adopteve qe ky staf ka kryer ne nje prej hidrovoreve ne Darrezeze ku nje bllok per shkak se fabrika e prodhimit. nuk funksinon me, eshte mbyllur, eshte adaptuat me prodhim perendinor qe i eshte pershtatur fale inivacionit te ketij stafi inxhinjero – teknik

Nga biseda me punonjes e drejtues te bordit te kullimit u mesua se punime e nderhyrje jane keter dhe ne argjinaturat e lumenjeve Vjose dhe Seman per te perballur e mos patur situata si vitet e kaluara por ne disa prej tyre duhet te ishte punur me mire ne lenien e “drites” ne vende te caktuara ne shtratin e lumenjeve.

Shqetesimi eshte nxjerr nga difektet qe kane ndodhur ne permbytjet e viteve te kaluara ku ne lumin Vjose ne degen e Martines prane ures se Mifolit dhe ne lumin Seman prane By-pass-it vendet qe quheshin drite jane mbushur me baza gje qe ne rast prurjesh te medha lumenjte shkakronin aty duke mos dale nga shtrati per te shkaktuar permbytje

Ne kohen kur bordin e kullimit ne Fier e drejtonte Arben Cuko kete problem nepermjet nje materiali shresor Cuko ia ka nisur prefektit, ministrit te bujqesise, kryebashkiakut te Fierit dhe per dieni Kryeministrit edi Rama, por qe ende nuk eshte bere asgje

Be the first to comment

Lini një Përgjigje