Zbulimi i fundit për çiftet që nuk bëjnë fëmijë

Shkencëtarët kanë bërë një hap shumë të rëndësishëm duke krijuar një embrion, pa përdorur spermë apo vezë, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.

Eksperiment inovativ, ka përfshirë marrjen e qelizave të lëkurës tek minjtë, të cilat  i kanë implantuar në mitrën e një femre, duke e krijuar embrionin e parë pa përdorur qeliza seksuale. Edhe pse ky embrion nuk ishte zhvilluar në foshnje, gjithsesi ky hap është shumë i rëndësishëm për arritjen e këtij qëllimit përfundimtar.

“Me anë të hulumtimeve dhe studimeve të tjera, ne shpresojmë se do të arrijmë të krijojnë një embrion, që zhvillohet në foshnje dhe do të japin shpresë për shumë çifte fertile”. u shpreh Alfonso Martinaz, autori i këtij studimi.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje