Në Hot zbulohen rrrënojat e një kishe mbi 1500 vjeçare

Malësi e Madhe – Zbulohen në fshatin Hot rrënojat e një Kishe mbi 1500 vjeçare. Instituti i Arkeologjisë ka nisur studimet për ktë dëshmi të pasur arkeologjike të historisë dhe kulturës së Malësisë së Madhe dhe Shqipërisë.

Me këtë rast është mbajtur një konferencë për shtyp me pjesmarrjen e Nënkryetarit të Bashkisë z.Sytki Ndrecaj, Arqipeshkëvi i Shkodër-Pult Monsinjor Angelo Masafra, Arkeologu Z.Gëzim Hoxha si dhe përfaqësuesi i Dioqezës Budimlje në Mal të Zi. 
Vepra të tilla arkeologjike-historike pasurojnë trashëgiminë tonë kulturore dhe rrisin atraksionin turistik të zonës sonë.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje