Nis kultivimi i moringës dhe bambusë në sera

Ka nisur porosia e bisneseve te huaja tek fermeret shqiptare qe te kultivojne drure te njohur sic jane bambuja dhe moringa. Lajmi eshte bere i ditur nga specialisti i kesaj fushe Edmond Numani i cili e ka bere publike edhe ne llogarine e tij ne rrjetin social facebook.

Bambu gigante fidan 1 vjecar ne sere.
Kerkese dhe pronotim per krijimin e parcelave te para ne vendin tone ne Berat.

Nimani per drurin e bambuse pohone faktin se : Ky lloje kallam bambuje ka shume perdorime dhe interes.
Pervec se eshte shume i bukur duke shkuar me nje lartesi 12 deri 15 dhe ndonjeher 18 m Ne lidhje me moringen Numani pohone se: Moringa eshte nje bime me vlera te shumta.
Perdoret ne forem sallate te fresket,e paketuar me tableta si dhe ne forem caji.
Perdorim te madhe ka dhe si koncetrat bio per shpendet dhe bagetit.
Eshte nje bime qe po mer vlera por qe kerkon klime te nxehte dhe te thate.


Be the first to comment

Lini një Përgjigje