Politikanët zviceranë fitojnë miliona franga nga sektorë të ndryshëm

VOTONI SONDAZHIN

A DO TA FITOJË EDI RAMA MANDATIN E TRETË QEVERISËS?

Loading ... Loading ...

HERMES, agjensi udhëtimi

Deputetët dhe senatorët zviceranë fitojnë një 6.5 milion franga zvicerane (5.85 milion €) nga pozicionet në sektorin e financave dhe të sigurimeve, sipas një studimi.

Politikanët në Dhomën e Ulët dhe të Epërme të Parlamentit mbledhin rreth 5.1 milionë franga nga pozicionet e sektorit të financave, ndërsa ata fitojnë 1.4 milion franga të mëtejshme nga industria e sigurimeve, sipas studimit mbi konfliktet e mundshme të interesit midis parlamentarëve zviceranë, përcjell albinfo.ch.

Pothuajse gjysma e atyre parave fitohen nga deputetët dhe senatorët me Liberalët e qendrës së djathtë (FDP), ndërsa Partia Popullore Zviceriane (SVP) e krahut të djathtë përbën 25 për qind dhe CVP konservatore 19 për qind, argumentojnë autorët e studimit.

Pjesa tjetër e partive të Zvicrës marrin vetëm pesë për qind të këtyre parave nga sektorët e financave dhe të sigurimeve.

Studimi, i cili ende nuk është botuar, u krye nga dy ekspertë të pavarur dhe i porositur nga deputeti socialist Cédric Wermuth.

Bazohet në të dhëna të arritshme publikisht, si dhe intervista me ekspertë të industrisë dhe ekzaminim të raporteve të ndërmarrjeve,

Be the first to comment

Lini një Përgjigje