Projekti/ Sarandë – Korfuz dhe Velipojë – Ulqin me tunele nën ujor (foto e video)

Shqiperia do te lidhet me ishullin Grek te Korfuzit nepermjet nje tuneli  qe do nisi nga Saranda per Korfuz nderkohe qe nje tunel i till do te lidhi ne veri te vendit Velipojen me Ulqinin 

NDERTIMI i Tunelit  te perbashket nenujor Shqiperi-Greqi me Fonde te BB, EIB, EBRD etj 

E njejta gje do te behet per te lidhur Velipojen me Ulqinin duke ndertuar tunel nen ujor ne lumin Buna 

MODEL eshte marr nga  Željko Kerum – 3D Animacija Podmorskog Tunela Istočna – Zapadna Obala

Shikoni videon me poshte 

Por Shqiperia do lidhet me Greqine (Sarande – Korfuz) edhe me nje ure ovale per bicikletat qe do te jete afro 2 km e gjate

Ndertimi i Ures se Bicikletave qe lidhe Shqiperine dhe Ishullin e Korfuzit me gjatesi prej 2km. Ura e Bicikletave ndertohet me shpejte dhe kushton me lire se per automobila, forma e ures te jete ne forme te Vezes ne pozite horizontale e cila i bene balle ererave me aerodinamiken e saje apo si hunda e aeroplaneve.

Biciklistet ne grupe prej 10 vetave dhe distance kohore mes tyre  kontrollohen ne hyrje dhe dalje te ures apo te dhenat e tyre dergohen automatikisht te autoritetet kufitare, Ura mbikqyret me kamera gjate tere gjatesise se saje.
Ura e bicikletave punohet me shpejte dhe kushton me lire , shkaku i gjeresise ne krahasim me automobila.
Tek ishulli Artificial ndertohen ura levizese metalike ne te majte dhe te djathte te ishullit, per te leju lejimin e kalimit te anijeve si parashihet ne Ligjet nderkombetare.
Mundesi te inkorporohet edhe shtegu per atletike sikur ne Brisbane, Austral

Mosele urash

Be the first to comment

Lini një Përgjigje