Vullneti, “çelësi” që të çon drejt suksesit

VOTONI SONDAZHIN

A DO TA FITOJË EDI RAMA MANDATIN E TRETË QEVERISËS?

Loading ... Loading ...

Vullneti është më i rëndësishëm se niveli i inteligjencës kur vjen fjala tek të qënit i suksesshëm.

Sipas psikologes Angela Duckworth iu deshën vite të tëra studimi të subjekteve të ndryshme për të dalë në këtë përfundim. Ndërsa krahason arritjet e karrierës, shpjegoi ajo për Forbes, ndodh të gjendesh përpara një përfundimi të papritur.

Shumë prej atyre që në shkollë kanë qenë fëmijë me një IQ prej gjeniu dhe që mësuesit i konsideronin të jashtëzakonshëm, mezi kanë avancuar në karrierë, thotë Duckworht që i mbështet këto pretendime në verifikimet e vetë, të bëra në kohë.

Si mund të ndodhë kjo? Shpjegimi që jep psikologja është se inteligjenca nuk duhet konsideruar si treguesi më i mirë për suksesin në të ardhmen.

Sekreti i madh i suksesit, thotë ajo nuk është talenti; është puna, këmbëngulja dhe vullneti.

Përpjekjet e vazhdueshme, dëshira për të ecur përpara pavarësisht vështirësive e madje edhe dështimeve, të çojnë drejt përmirësimit, që vjen në këtë mënyrë ngadalë, por i sigurt. Tek njerëzit shumë të suksesshëm, Duckworth zbuloi së pasioni i shtynte të mos dorëzoheshin, ndërsa vetë rrugëtimi i tyre, sado i lodhshëm, kishte qenë po aq I rëndësishëm sa rezultati final.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje