A JEMI TË GJITHË NGA PAK HESTERIKË?!

Nga Vladimir Muçaj – Pyetja qe formulova dhe deshiroj te permbledh nje opinionin tim te shkurter ka te bej me kuptimin e gjere te fjales”hesteri”!

Mar shkak nga shume ngjarje dhe e ndodhi te cuditshme shqiptare dhe me pas qendrimi qe ne mbajme si shoqeri ne teresi! Sapo plas nje ngjarje e mire apo e keqe qofte ne ne shumice rreshtohemi ne te njejtin format qendrimi! Le ta ilustroj me nje shembull a dy! Kokdhimes( kusheririt te Kocos) pas ngjarjes me turistat i prishet lokali! Ok! Shume mire! Na paskesh qene ndertim pa leje sot e 20 vjet! Pa hyre ne komente rreth episodit te rende me turistat ngjarje aspak e mire une shtroj pyetjen. Po perse qendroi ky lokal sot e 20 vjet pa leje?!! Ruspat e qeverise dhe cfare nuk leshuan pertoke! Banesa hallexhinjes biznese e qindra ndertime ne qendra urbane e periferira fshatrash! Pse tani e jo me heret?!!! Qindra komentues u turren duke share fyer e lloj-lloj komentesh kunder Kokdhimes se Himares. Nje opinion i gjere u rreshtua fort duke share e fyer.Ne menyre hesterike qindra komentues nuk ndalen per disa dite! Askush nuk tha pertej “denimit” te aktit te sjejelljes me turistat perse ky lokal luksoz ne nje pike te lakmueshme ka qendruar plot 20 vjet pa kokrren e lejes?! Une e kam nje pergjigje pa e shar e fyer Kokdhimen e lokalit dhe Kokdhinen e politikes ne Tirane! Atehere Koco Kokdhima i kishte mire “telat” e violines me Edi Ramen! Si rrjedhoje dhe lokali i kusheririt te Kocos nuk mund te prishej! Po jap dhe nje shembull te fresket kur shume komentues rreshtohen shpejt ne menyre”hesterike” Regjizori i talentuar Gjergj Xhuvani nderroi jete! Kunder te birit te te ndjerit i cili eshte ne burg pse kerkoj leje ligjore te shkonte ne ceremonine e lamtumires shume hesterike dhe cfare nuk vollen nga goja! Nese do te rreshtoja shembuj te tjere jane te pafund! Realisht dhe fatkeqesisht ne si popull jemi ca hesterike ne qendrimet tona per ngjarje a ndodhi jetesore! Duhet te mesohemi qe te jemi te permbajtur, ta themi mendimin dhe fjalen por gjithmone me kute e karar !…

Be the first to comment

Lini një Përgjigje