Policia kap qindra rrënjë hashashi në Vila

Greqi – Një plantacion i madh hashashi u zbulua nga policia në një operacion të madh në Vilia Attica, ajo gjithashtu kreu dy arrestime të kultivuesve të huaj. Një tregues i sasisë së madhe është se nëse kjo kërp do të shitej, trafikantët e drogës do të kishin kontribuar më shumë se 1.7 milion €. 

Siç njofton policia: 

Ai u gjet herët në mëngjes këtë mëngjes (21-8-2019), në një zonë pyjore të vështirë, në Vilia Attica, si pjesë e një operacioni policor të Departamentit të Prokurorisë së Drogës në Drejtorinë e Sigurisë Patras, të organizuar një plantacion kanabisi.

Operacioni policor u krye në bashkëpunim me oficerët e policisë nga Divizioni i Përmbarimit të Drogës Attica dhe Drejtoria e Sigurisë Patras OPEC.

Në veçanti, policia arrestoi dy burra të huaj, nga 27 dhe 29 vjeç, të cilët akuzoheshin për keqtrajtim, kultivim dhe mbajtje të drogës dhe shkelje të ligjit për të huajt.

Në veçanti, policët nga Drejtoria e Prokurorisë së Drogës, në kontekstin e shfrytëzimit të të dhënave që ata mblodhën gjatë punës së tyre paraprake, identifikuan një plantacion të organizuar kanabisi në zonën e pyllit të vështirë, ku autorët kultivuan gjithsej (1.240) fidanë.

Për më tepër, policia gjeti në vendin e plantacionit edhe 420 fidanë të sapokorrur dhe më shumë se 20 kg kërp të thatë.

Plantacioni u përhap në një sipërfaqe të peizazhit posaçërisht prej rreth dy hektarë, ndërsa pemët kanabis ishin në rritje të plotë dhe lartësia e tyre arrinte deri në (2.50) metra.

Kultivuesit kishin instaluar gjithashtu hedhje të përkohshme pranë plantacionit, të cilat u lejonin atyre një qëndrim të gjatë në zonë, një rezervuar ujësjellës pesë-ton me pleh kafshësh dhe peshore precize.

Të ardhurat e paligjshme të autorëve nga veprimtaria e tyre kriminale tejkalojnë shumën prej 1,700,000 euro.

Të arrestuarit do t’i referohen Prokurorit të Athinës.

Hetimi paraprak është duke u ndërmarrë nga Divizioni i Prokurorisë së Drogës në Drejtorinë e Sigurisë Patras.

Përditësimi i fundit: e Mërkurë, 21 Gusht 2019, 17:00

Be the first to comment

Lini një Përgjigje