Receta/ Kura kundër sinozitit reumatizmës dhe mbipeshës

Kjo kurë konsiderohet shumë efikase kundër reumatizmës, aterosklerozës, problemeve me shikimin, mbipeshës, sinozitit e të tjerë.

Hudhra është një ushqimet më mirëbërëse për organizmin. Përdorimi i saj i rregullt çdo ditë ndihmon në trajtimin e shumë sëmundjeve. Hudhra është përbërës i shumë kurave natyrale. Kura e mëposhtme ka dy përbërës.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, ajo konsiderohet shumë efikase kundër reumatizmës, aterosklerozës, problemeve me shikimin, mbipeshës, sinozitit e të tjerë.

Mënyra  e lehtë e përgatitjes së kurës është si më poshtë:

Përbërësit:

250 ml alkol i pijshëm (40 gradë) ose raki.

350 gramë hudhër.

Përgatitja:

Qërojini hudhrat dhe hidhini në një kavanoz.

Shtoni alkolin dhe mbylleni kavanozin me kapak.

Mbajeni në frigorifer për 10 ditë.

Pas 10 ditësh filtrojeni lëngun dhe mbajeni në frigorifer për 3 ditë të tjera.

Si Duhet Përdorur Kura

Për përdorimin e tretësirës duhet të përdorni një pikatore.

Sipas informacioneve të AgroWeb.org, ditën e parë, përpara se të hani mëngjes duhet të merrni një pikë, më pas dy pika përpara drekës dhe tre pika përpara darkës.

Ditën e dytë, duhet të merrni 4 pika përpara mëngjesit, 5 përpara drekës dhe 3 përpara darkës.

Ditën e tretë duhet të konsumoni 7 pika përpara vaktit të parë, 8 pika përpara drekës dhe 9 pika përpara darkës.

Në ditën e katërt duhet të merrni 10 pika përpara mëngjesit, 11 përpara drekës dhe 12 përpara darkës.

Ditën e pestë duhet ta rrisni dozën në 13 pika përpara mëngjesit, 14 pika përpara drekës dhe 15 pika përpara darkës.

Në ditën e 6-të duhet të merrni 15 pika përpara mëngjesit  14 pika përpara drekës dhe 15 pika përpara darkës.

Në ditën e 7-të duhet të merrni 12 pika përpara mëngjesit, 11 pika përpara drekës dhe 10 pika përpara darkës.

Në ditën e tetë duhet të merrni 9 pika përpara mëngjesit, po aq përpara drekës dhe 7 pika përpara darkës.

Në ditën e nëntë duhet të merrni 6 pika përpara mëngjesit, 5 pika përpara drekës dhe 4 pika përpara darkës.

Në ditën e fundit merrni tre pika përpara mëngjesit, 2 pika përpara drekës dhe një pikë nga tretësira përpara darkës.

Nëse vuani nga sëmuundje kronike AgroWeb.org ku rekomandon konsultën me mjekun para përdorimit.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje