Doni të jeni pjesë e gazetarisë investigative, aplikoni në ambasadën e ShBA

Ambasada e SHBA në Tiranë ka nxjerrë një njoftim të rëndësishëm për të gjithë ata që kanë dëshirë të jenë pjesë aktive e gazetarisë investigative dhe që duan të luftojnë korrupsionin.

Sipas njoftimit të Ambasadës, duhet të aplikoni dhe personat që do të përzgjidhen do të marrin pjesë në një program të organizuar nga profesorë të shquar gazetarie, shqiptarë dhe amerikanë.

Njoftimi i Ambasadës

Je student dhe dëshiron të ndihmosh në luftën ndaj korrupsionit? Aplikoni për të qenë pjesë e Laboratorit të Gazetarisë Investiguese! Studentët e zgjedhur që do të shfaqin pasion dhe kurajo për gazetarinë investiguese dhe të pavarur do të marrin pjesë në një program udhëheqës dhe do të shkruajnë histori investiguese mbi çështje të rëndësishme në Shqipëri. Do të ofrohen pajisje inovatore dhe trajnim gazetarie nga ekspertë nga Shqipëria dhe profesorë të shquar gazetarie nga Amerika.

Për të aplikuar, ju lutemi të dërgoni sa mëposhtë në PASTirana@state.govderi më 9 gusht 2019

Ju lutemi të shkruani një ese (300 fjalë ose më pak) në anglisht, mbi një nga temat e mëposhtme:Si mund të ndihmojë gazetaria e përgjegjshme në forcimin e demokracisë në Shqipëri?Përse është e rëndësishme që të kemi media informative që janë të pavarura nga ndikimi i qeverisë, politikës dhe interesave të biznesit?Si ndikon korrupsioni në qytetarët e zakonshëm?Emri i Plotë, Datëlindja, Adresa, Universiteti, Viti, Dega, Numri i Telefonit, Adresa e Emailit.Shembuj të punës tuaj (lidhje artikujsh në blogje, gazeta, projekte gazetarie, punime video ose audio).

Kritere

Në mënyrë që të kualifikoheni për programin, aplikuesit duhet të jenë:

Rezidentë në Shqipëri (për studentët e përzgjedhur nga rrethet përveç Tiranës do të rimbursohen shpenzimet e transportit)Aktualisht të ndjekin studimet për gazetari, komunikim ose degë të ngjashme në një universitet shqiptarTë aftë të flasin dhe të shkruajnë në gjuhën angleze.  Mu duk lajm interesant dhe i rendesishem per te gjithe.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje