KQZ: Situata dhe pjesëmarrja në votime deri në 11:00

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka dalë në një deklaratë zyrtare për mediat në orën 11:00, ku thotë se deri në këto orar, pjesëmarrja në votime është 12 %. Qendrat e Votimit janë hapur në të gjithë Shqipërinë, përveç 7 qendra votimi në Shkodër të cilat janë bllokuar nga kryetarja e bashkisë Voltana Ademi, ndaj së cilës ka nisur procedim penal në gjendje të lirë. Në një deklaratë për mediat, zëdhënësja e KQZ-së Drilona Hoxhaj bëri thirrje ndaj qytetarëve për të shprehur vullnetin e tyre me votë.

Deklarata e zëdhënëses së KQZ, Drilona Hoxhaj

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve informon opinion publik se janë  hapur të gjithë qendrat e votimit në të gjithë vendin, duke përjashtuar 7 Qendra Votimi në Postrribë të qarkut Shkodër. Nga këto, 6 qendra votimi nuk ka filluar ende votimi, ndërsa për 1 qendër votimi janë djegur materialet zgjedhore.

Vlen të theksohet se,  53 qendrat e votimit e KZAZ-së nr. 6 Vau i Dejës pavarësisht vonesave të shpërndarjes së materialeve zgjedhore, për arsye tashmë të njohura publikisht, janë hapur dhe procesi i votimit ka filluar normalisht.

Deri tani pjesëmarrja në votime është: 12%.

Kjo është një e dhënë paraprake, e cila ndryshon në bazuar në informacionin që Qendrat e Votimit kanë përcjellë në qendrën  e të dhënave në KQZ.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i’u bën apel të gjithë qytetarëve që tu drejtohen kutive të votimit dhe të shprehin vullnetin e tyre me votë, pasi zgjidhjet në demokraci mund dhe duhet të dalin vetëm nga vota.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje