Ja bima që shëronë shumë sëmundje

Bari mijëfletësh (lat. Achillea), sidomos është i rëndësishëm për shërimin e menstruacioneve të parregullta te femrat e reja.

Bari mijëfletësh tash e një kohë të gjatë njihet si bimë shëruese. Emërtimi i saj nga latinishtja lidhet me heroin Akili, bar ky të cilin ai e kishte përdorur gjatë betejës për Trojën, për t’i shëruar plagët.

Është i pasur me vaj eterik e po ashtu mund të përgatitet edhe si krem për rrezitje, duke ndikuar në mbrojtjen e lëkurës.

Është i pasur me taninë, acide organike, pastaj është i pasur edhe me vitamina K dhe C, mineralet kalium dhe natrium. Nuk krijon kurrfarë varësie dhe nuk ka efekte të dëmshme anësore, prandaj mund ta përdorni për çdo ditë, sepse forcon organet e tretjes. Diapazani i tij i ndikimit është i gjerë, duke filluar me pluhurin e tij që shëron plagët e po ashtu ndikon edhe në zbutjen e shumë dhimbjeve.

Vetëm një gotë çaj me këtë bimë, mjafton t’i zbutë dhimbjet përreth qafës së mitrës, shëron infeksionet në vezore. Shëron mëlçinë, pankreasin dhe verdhëzën.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje