75 vjet genocid çam/ Kë çam quan “kërrmill” Shpëtim Idrizi?!

Fier – Kreu i PDIU Shpëtim Idrizi ka hequr një paralele duke treguar fabulën e shqiponjës që fiton çdo gjë me punë dhe kërrmillit që fiton çdo gjë duke u kacavjerr dhe lëpirë teksa ka marr pjesë takimin e kujrimir të 75 vjetorit të genocidit çam që u organizua pasditen e së enjtes në Fier.

Idrizi ka ppohuar se :-” Sigurisht ka shqiptar të çamërisë që kan arritur majat edhe në këtë mënyrë, por po ju them se nderi jon për të qënë shqiponjë e çam të vërtetë për të spsur amanetin , jam me ata që janë në këtë sallë”

75 vjetori i genocidit çam ishte organizuar nga shoqata Çame në Fier. Në këtë aktivitet kanë folur figura të njohura çame për genocidin, historitë e dhimbëshme, historinë e lashtë të trojeve çame, amanetin e të parëve etj. Në takim u tha edhe për organizimin e tubimit të Qaf Botit që kjo shoqatë do të mbaj pas disa ditësh

Gjithashtu në këtë aktivitet u nderuan edhe figura patriote e puntore çame për kontribute të veçanta në komunitetin çam për të mbajtur gjallë doket, zakonet, traditat çame.

Në këtë aktivtet merte pjesë kreu i shoqatës Çame në shkallë vendi, kreu i PDIU ish deputeti Shpëtim Idrizi , deputeti aktual Nimet Musai etj

Be the first to comment

Lini një Përgjigje