Meta: Ja kur do të mbahen zgjedhjet lokale

HERMES, agjensi udhëtimi

Në një dalje për mediat Presidenti Ilir Meta foli për krizën politike në vend dhe shtyrjen e datës së zgjedhjeve.

Meta u shpreh se zgjedhjet do të mbahen në një datë tjetër pas 30 qershorit brenda një afati të caktuar. Meta po ashtu ju drejtua palëve politike të gjejnë dakordësi për të caktuar datën e re të zgjedhjeve vendore. Ai kërkoi që palët të ulen në dialog për zgjidhjen e kësaj krize.

“Zgjedhjet do të zhvillohen në një datë të mëvonshme në një afat të arsyeshëm në respekt dhe në frymën e Kushtetutës. Ndërkohë që Presidenti u bën thirrje palëve që ta lexojnë Kushtetutën, të thellohen dhe të shfrytëzojnë hapësirën për të gjetur zgjidhjen për krizën përfshirë datën e re.

Presidenti garanton popullin se është në detyrë dhe gati të marrë vendime të rëndësishme në përputhje me kompetencat për t’i shërbyer interesit kombëtar. Bëj thirrje për dialog, pasi do të ndihmonte në çeljen e negociatave”, tha Meta.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje