Sa më shumë të lexoni aq më të shëndetshëm bëheni

Njerëzit që ndjekin universitetin kanë më pak gjasa të vuajnë nga një atak në zemër apo një goditje në tru, sepse ata janë më të shëndetshëm thotë një studim.

Shkencëtarët gjetën për çdo 3, 6 vite të shpenzuara në arsim,  njerëzit kishin një indeks të masës trupore më të dobët.

Ata gjithashtu gjetën se e njëjta kohë – e ngjashme me atë që nevojitej për të fituar një diplomë universiteti – gjithashtu uli presionin e gjakut.

Duke qenë i mbipeshë mund të çojë në presion të lartë të gjakut ose diabet, të cilat të dyja janë të njohura për të ngritur rrezikun e sulmeve të zemrës dhe goditjet.

Shkencëtarët tashmë e dinin se rreziku i sëmundjes kardiovaskulare është më i ulët për njerëzit që shpenzojnë më shumë kohë në arsim.

Studimi i ri u udhëhoq nga Imperial College London, Universiteti i Bristol, Universiteti i Kembrixhit dhe Universiteti i Oksfordit.

Akademikët donin të zbulonin saktësisht se pse shpenzimi i më shumë kohës në arsim 3 deri 6 vjet shtesë – mund të ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje