Brindisi, një bazë e kontrabandës mesdhetare

Reportazh: Christos Mazanis – Trafikimi i produkteve të falsifikuara (majmunë), ngarkesat e të cilave kanë origjinën nga Greqia në portet e Italisë, vazhdon të jetë një “mashtrim” për vendin fqinj, autoritetet e të cilit vitet e fundit kanë kapur dhe vazhdojnë të kapin sasi të mëdha të konsiderueshme të vlerës.

Zyrtarë të lartë nga Policia e Krimeve Ekonomike të Italisë (Guardia di Finanza) tregojnë se problemi më i madh me transportin e mallrave me traget nga Greqia qëndron kryesisht në portin e Brindisi, ku ajo vazhdon të jetë një portë për aktivitete të paligjshme. Por nuk janë vetëm produktet e rreme që bëjnë fitime të mëdha për organizatat pasi kontrabanda e cigareve por edhe karburanti është vënë nën mikroskop për mirë. Sasi të mëdha ngarkesash nga Greqia gjithashtu janë kapur në portin e Barit dhe më pak në Ankona.

Vetëm muajin e kaluar, italianët kanë arritur të lokalizojnë ngarkesa të markave me vlerë 2.5 milion euro të falsifikuara që hynë në vendin e tyre nga portet greke.

Në shumë raste, siç thonë ata, destinacioni i mallrave janë ndërmarrjet kineze dhe italiane ndërsa transportuesit duken si kompani kineze nga Greqia. Por ka edhe raste kur paraqiten kompani greke dhe marrës italianë. Gjithashtu për sa i përket transportit të mallrave, me kamion, në disa raste drejtuesit janë grekë, dhe në disa të tjerë bullgarë, spanjollë dhe madje edhe estonezë.

Si oficer italian i përfshirë në këto operacione dhe mbledh informacione, zougla.gr thekson, ” Transporti i paligjshëm nga Greqia që ne po kapim janë të shumta dhe janë në rritje. Nuk janë vetëm produkte të falsifikuara. Ata janë cigare, karburante, ato janë ushqime të paligjshme, madje edhe majmunë elektrikë. Shumë kompani kanë rënë nën mikroskopin tonë ndërsa ne po eksplorojmë mundësinë e gishtit të Drageta dhe Kamora në bashkëpunim me mafien bullgare dhe kineze “.

Vetëm dje, Policia e Krimit Ekonomik Brindisi, në bashkëpunim me shërbimin doganor, menaxhoi dhe zbuloi një rrugë tjetër të “majmunit” të produkteve që vinin nga një port grek.

Konkretisht bëhet fjalë për një ngarkesë prej 800,000 eurosh këpucësh të markës Converse. Sipas autoriteteve italiane, produktet ishin destinuar për një kompani në Spanjë dhe transportoheshin në një kamion të madh të drejtuar nga një bullgar.

Shikoni videon e sekuestrimit

Disa ditë më parë, më 26 korrik, një ngarkesë tjetër e madhe e produkteve “majmunëve” të sekuestruara në të njëjtin port ishte vlerësuar në një milion euro nëse shitej në treg.

Këto janë çanta të markës së famshme “Yves Saint Laurent”. Në këtë rast, ngarkesa u dërgua nga një kompani greke, dhe marrësi ishte një kompani afër Romës. Gjithashtu shoferi i kamionit që transportonte produktet ishte grek.

Shikoni videon e sekuestrimit:

Gjithashtu në 18 korrik, autoritetet italiane gjetën një dërgesë tjetër të produkteve të falsifikuara dhe këpucë specifike të markës. Martens ». 

Në këtë rast gjithashtu, dërguesi ishte një kompani Greke dhe një marrës italian. Gjithashtu shoferi i kamionit që transportonte mallrat ishte përsëri grek, ndërsa vlera e mallit nëse shitej në treg do të arrinte një milion euro, sipas vlerësimeve italiane.

Shikoni videon e sekuestrimit:

Be the first to comment

Lini një Përgjigje