Protesta studentore/ Pesë kërkesat thyhen dhe xhama

Një grup i vogel studentësh janë mbledhur sot në 12 00 para Ministrisë së Arsimit, në shenjë protestë, ndaj rrefuzimit për të plotësuar kërkesat që bëne]ë ne]ë protestën e dhjetorit.

Të rinjtë kanë ndezur tymuese jashtë ministrisë si dhe kanë thyer edhe xhamin e një prej dritareve të institucionit.

Ata kanë paraqitur 5 kerkesa të reja, duke nisur nga : Rrezimi i ligjit te arsimit te larte; Arsim cilesore per te gjithe te rinjte duke mundesuar mbeshtetje financiare ne te dyja ciklet; Rankim te porgrameve sipas modeleve me te mira bashkehohore; Rritje e peshes se perfaqesimit te ne instiucionet e arsmimit te larte; Autonomi reale e IAL dhe jo e diktuar nga bordet qeveritare.

Me megafon, të vendosur përballë Ministrisë së Arsimit, studentët protestues kanë shpalosur kërkesat e tyre, duke filluar nga kërkesa për rrëzimin e ligjit të Arsimit të Lartë.

1. Rrëzimin e ligjit të Arsimit të Lartë

2. Arsim cilësor për të gjithë të rinjë me mbështetje financiare ën dy cilekt

3. Rankim të programeve sipas peshës

4. Rritje të peshës së përfaqësimit në institucionet e arsimit të lartë.

5. Autonomi reale dhe jo të diktuar nga bordet qeveritare.

Studentët u shprehën se kërkesat e paplotësuara të Paktit për Universitetin po ia drejtojnë si fillim Ministrisë së Arsimit.

Be the first to comment

Lini një Përgjigje